De race is live te volgen op: www.deltalloydsolarboat.nl/wedstrijden Home Contact

WEDSTRIJDEN

Het hoofddoel van het Delta Lloyd Solar Boat Team is om de Frisian Solar Challenge te gaan varen en deze wedstrijd opnieuw te gaan winnen. Deze race voert de deelnemers, om dit moment bijna 60 teams uit verschillenden landen, langs het ruim 200 kilometer lange parcours van de Friese Elfstedentocht.

De race is verdeeld is drie klassen namelijk een A-klasse, B-klasse en een Top-klasse. De A- en B-klasse varen met de door de organisatie beschikbaar gestelde zonnepanelen waarbij de A-klasse een éénpersoonsboot, en de B-klasse een tweepersoons boot moet zijn. Het Delta Lloyd Solar Boat Team zal deelnemen in de Top-klasse. In deze categorie moeten de teams zelf voor hun zonnepanelen zorgen met de beperking dat het maximaal geïnstalleerde vermogen van de zonnepanelen niet meer dan 1750 Watt mag zijn.

De race zal plaatsvinden van 4 juli tot en met 10 juli 2010 met start en finish in Leeuwarden. Meer informatie over de route en reglementen is te vinden op de site van de Frisian Solar Challenge.

Tevens zal tijdens de race de vorderingen van het Delta Lloyd Solar Boat Team te volgen te zijn op deze website!

Hieronder is alvast een voorproefje te zien van de route die de Delta Lloyd Solar Boat af zal gaan leggen. Er kan op de onderstaande kaart geklikt worden op de cijfers 1 tot en met 6, deze cijfers staan voor de parcours zoals deze in 2008 gevaren werden. In 2010 zal de race in 5 etappes onderverdeeld zijn.

  • Tu Delft
  • Marin Internet
  • ALE
  • Delta Lloyd
Powered by Studio56