Voor foto's van de race klik hier Home Pers Contact

SPONSORS

                                                                            

 

NAAMSPONSOR
Delta Lloyd 

Ook dit jaar is Delta Lloyd weer de grootste sponsor van het Solar Boat Team. Vandaar dat het Team wederom vernoemd is naar deze Sponsor. Door de financiel steun van Delta Lloyd is het Team in staat zijn operaties uit te voeren. Delta Lloyd is een allroundverzekeraar die een breed scala aan schade- en levensverzekeringen en bancaire producten en diensten aanbiedt. 

 

 

HOOFDSPONSOREN 

 

Technische Universiteit Delft 

De TU Delft werd opgericht in 1842 en is met meer dan 13.000 studenten, 2.100 wetenschappers en 200 docenten de oudste, grootste en meest veelzijdige technische universiteit van Nederland. Alle studenten van het Delta Lloyd Solar Boat Team staan ook ingeschreven bij deze universiteit.
 

MARIN 

Het Maritieme Research Institute Netherlands, is een betrouwbare, onafhankelijke en innovatieve service provider voor de maritieme sector. Ook voor het Delta Lloyd Solar Boat Team heeft MARIN een bijdrage geleverd. Zo is o.a. het ontwerp van de romp en schroef samen met het MARIN en het team ontwikkeld. 

 

Advanced Lightweight Engineering (ALE) 

ALE is een innovatief bedrijf dat gespecialiseerd is in design, ontwikkeling en productie van lightweight constructies. ALE helpt het Delta Lloyd Solar Boat Team door te helpen bij het configureren van de constructie van de Solar Boat en door adviezen te geven. 

 

Wärtsilä
 
Wärtsilä is in de maritieme en energiemarkten wereldleider van complete voortstuwings- en energieoplossingen voor de gehele productlevensduur. Door de nadruk te leggen op technologische innovaties en het nastreven van optimale efficiëntie, maximaliseert Wärtsilä de milieuvriendelijke en economische prestaties van de schepen en energiecentrales van zijn klanten. In 2009 heeft Wärtsilä met ruim 18.000 medewerkers een omzet behaald van EUR 5,3 miljard. Wärtsilä heeft wereldwijd 160 vestigingen in 70 landen en staat genoteerd aan de NASDAQ OMX in Helsinki, Finland. 


SPONSORS 

Koninklijke De Vries Scheepsbouw b.v. 

Koninklijke De Vries Scheepsbouw in Aalmeer bouwt luxe, zeegaande motorjachten onder de merknaam Feadship. De werf in Aalsmeer beschikt over 2 droogdokken en een helling. Met ruim 300 werknemers levert De Vries Aalsmeer per jaar gemiddeld 2 jachten van maximaal 80m af. Sinds kort beschikt De Vries Aalsmeer over een eigen composiet afdeling die hoogwaardige composiet constructies voor de werf vervaardigt. In het kader van de sponsoring bouwen ze de zeer speciale, ultra-lichte koolstof romp van de Solar Boat 2010. 

 

Mazda
  

Mazda Motor Nederland in Waddinxveen verzorgt de import van personenauto’s van Mazda in Nederland. Het portfolio in Nederland bestaat uit zeven modellen, waarvan Mazda er drie ter beschikking stelt aan het Solar Boat Team. De Mazda 3, 2.2 CiTD als trekker voor de boottrailer, door de ANWB gekozen tot Trekauto van het Jaar 2010 in de B-klasse. Samen met een Mazda 5 en een nieuwe Mazda 6 Facelift heeft het hele team daarmee de mogelijkheid zich in een Mazda te verplaatsen. Mazda heeft duurzaamheid, gewichtsbesparing en reductie van brandstofverbruik en CO2-emissies hoog in het vaandel staan. Het ondersteunen van het Delta Lloyd Solar Boat Team was dan ook een logische keuze. 

 
Chroma Ate
  

Chroma Ate is opgericht in 1984 en is een bedrijf dat wereldwijd bekend staat om het leveren van eigengemaakte elektronische test- en meetapparatuur. Chroma Ate helpt het Delta Lloyd Solar Boat Team door testapparatuur te sponsoren waarmee het team een beter inzicht krijgt in het elektrische systeem van de Solar Boat. 


StuD
  

StuD uitzendbureau is een uitzendbureau speciaal voor studenten die studeren aan de Technische Universiteit in Delft. Het StuD-Fonds ondersteunt studenten die door samenwerking vernieuwende techniek willen ontwikkelen. De ontwikkeling van de nieuwe Solar Boat valt zeker binnen deze doelstelling en het Delta Lloyd Solar Boat Team is dan ook blij te mogen mededelen dat we StuD een gewaardeerde sponsor mogen noemen. Asset
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

 
ClipForce
 
Video op internet is booming! Cisco voorspelt dat in 2013 91% van al het verkeer op internet bestaat uit video. Maar hoe kom je als bedrijf aan kwalitatief goede en vooral betaalbare content? ClipForce – Webvideo Productions biedt hierop een antwoord. Met een enthousiast team van editors, cameramensen en producers produceren wij allerlei vormen van videocontent; van bedrijfspresentaties, productpromo’s, eventregistraties tot volledige korte documentaires. Wij wensen het Delta Lloyd Solar Boat Team zeer veel succes tijdens de Frisian Solar Challenge! 
 

Ricoh 

Ricoh is leverancier van IT & documentmanagement oplossingen. Dankzij de sleutelrol die Ricoh heeft gespeeld bij de snelle ontwikkeling van de wereldwijde kantoorautomatisering, is het bedrijf in slechts twintig jaar uitgegroeid tot wereldwijd marktleider in duurzame documentoplossingen. Met 108.500 medewerkers en kantoren in meer dan 50 landen beschikt het Ricoh concern momenteel over één van de grootste verkoop- en servicenetwerken in de branche. De ambitie van het Solar Boat Team komen overeen met die van Ricoh; met technologie, innovatie, durf en doorzettingsvermogen het hoogst haalbare realiseren.

Subway
 
Subway sponsort het Delta Lloyd Solar Boat Team door hen iedere dag te voorzien van overheerlijke sandwiches. Subway staat bekend om haar lekkere sandwiches en ze hebben elke dag een andere Sub. Hierdoor sterkt het team weer goed aan en kunnen ze de week doorstaan.

De vrijbuiter
 

Of het nu gaat om een kampeervakantie, een actieve wandel-/ fietsvakantie of een relaxen rondom je huis: een goede voorbereiding begint bij De Vrijbuiter!
Vestigingen in Roden,Gouda en Roermond. Elke woensdag, donderdag en vrijdag koopavond. De vrijbuiter heeft het Delta Lloyd Solar Boat Team gesponsord door ze korting te geven op allerlei campingspullen om een week in Friesland te vertoeven. 

 

Fluke
 
Fluke levert een breed pakket test- en meetapparaten voor service, onderhoud en installatie in de elektro(tech)nische, (petro)chemische en de procesindustrie. De producten zijn robuust, betrouwbaar, nauwkeurig en veilig in het gebruik. Daarnaast biedt Fluke een uitgebreid dienstenpakket aan op het gebied van kalibratie en reparatie. De productiebedrijven van Fluke Corporation en de verkoop- en service-organisatie van Fluke Nederland B.V. zijn ISO 9000 gecertificeerd. 

 

 

Phoenix Contact
 
Phoenix Contact is a leading developer and manufacturer of industrial electrical and electronic technology. Founded more than 80 years ago in Germany, our diverse product range includes components and system solutions for industrial and device connection, automation, electronic interface and surge protection. Phoenix Contact is a global company with more than 9,900 employees worldwide. There are more than 40 subsidiaries and sales representatives in another 30 nations. Around the world, our focus on innovation and trusting partnerships with customers creates solutions that benefit all involved.

 

Murata Power Solutions
  

Murata Power Solutions is een bedrijf dat technologisch geavanceerde producten levert van hoge kwaliteit. Murata Power Solutions heeft het Delta Lloyd Solar Boat Team voorzien van verschillende componenten waarmee het team het elektrische systeem kan monitoren. 


Eurocircuits
 
Eurocircuits is een bedrijf dat printplaten fabriceert en via hun webstie verkoopt. Het Delta Lloyd Solar Boat Team wordt gesteund door Eurocircuits door levering van printplaten. Hiermee zullen de verschillende batterijen in het batterijpakket van de Solar Boat intern met elkaar verbonden worden.
 
 
 
DYMO 

DYMO biedt een compleet assortiment van labelproducten, van eenvoudige lettertangen over elektronische labelmakers tot de bekende LabelWriter labelprinters voor pc´s. DYMO heeft innovatie en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Als wereldmarktleider levert DYMO innovatieve oplossingen die mensen helpen bij het organiseren en identificeren van hun wereld, zowel thuis en op het werk als op het water. DYMO ondersteunt het Delta Lloyd Solar Boat Team met een RHINO 6000 en een LabelWriter om het overzicht te huden in de boot en op het kantoor.

Delta Elektronika bv 

Delta Elektonika B.V. is een onafhankelijke fabrikant van gestabiliseerde voedingen. Delta voedingen worden ontworpen om “oneindig” lang mee te gaan. Delta staat voor betrouwbaarheid en onwaarschijnlijke specificaties die bij nameten nog beter blijken te zijn zoals uitstekende dynamische regeleigenschappen, EMC en hoog rendement.
 

ITT Interconnect Solutions 

ITT Interconnect Solutions - part of the $11,6 billion ITT Corporation - is a global manufacturer / supplier of connectors, interconnects, cable assemblies and highly-engineered custom solutions.  The Interconnect Solutions portfolio includes the brands Cannon, VEAM, BIW, and Sealectro. Showcasing a portfolio of creativity, ITT’s “Engineered for Life” execution embraces products which have become ubiquitous in a broad collection of markets including:  Military / Aerospace, Civil Aircraft, Industrial / Instrumentation, Medical, Oil & Gas, Energy, Transportation and Automotive.


Sonim Technology
 
Sonim Technology staat bekend als producent van onverwoestbare telefoontoestellen. Hamers, kettingzagen, bijtende stoffen, een duik onder water, alles kunnen deze toestellen doorstaan. Sonim steunthet Delta Lloyd Solar Boat Team door twee toestellen van het type XP2 Spirit beschikbaar te stellen zodat we een goede draadloze verbinding kunnen hebben tussen schipper en walcrew.

Tri-M Engineering 

Tri-M Engineering is an innovative and leading company in the embedded systems field, specializing in the design and manufacture of DC to DC power supplies, CPU boards, enclosures, I/O modules, GPS products, and development boards.  Many or Tri-M Engineering’s products are designed to withstand higher temperature ranges, shock, vibration, moisture, dust and electrical noise and can be found in many industries including Industrial control, Military, Aerospace, Alternative energy,. Homeland security, and Gaming. Tri-M Engineering distributes its products through its sister company, Tri-M Systems, as well as a worldwide distribution network.

Tyco Electronics 

Tyco Electronics is a leading manufacturer of electronic components and solutions for alternative energy.  Our growing presence in the photovoltaic industry is backed by our innovative, extensive, and high quality products to meet your individual needs. With our strong commitment and leading innovation, we continue to improve our product portfolio in the solar marketplace. If labeling is a need, then we have you covered with our standard and custom solar/warning labels that are rated up to 30 years of sun-light exposure.  Whether you are interested in implementing a small solar project or a large-scale solar infrastructure, look to Tyco Electronics for your connection solution. 

 

Kvaser 

In today’s marketplace, it is the engineer who decides which development tools should be used. They require tools that are easy to use, accurate, and have excellent support and service. Choose Kvaser as your controller area network (CAN) tool partner, and our global network of suppliers for electrical network solutions will provide you with the state-of-the-art products you need to develop your products for the worldwide market. Kvaser is proven to stand for Quality, Service and Innovation! 

 
DEMO 

De Dienst Elektronische en Mechanische Ontwikkeling draagt bij aan het onderwijs en onderzoek van de TU Delft door het ontwikkelen, vervaardigen en onderhouden van unieke experimentele opstellingen, prototypen en instrumenten. De essentie is de vertaalslag van wetenschappelijke probleemstellingen naar een praktisch product of dienst. In principe zijn alle producten uniek, op maat en tot stand gekomen na intensief overleg met de opdrachtgever. 


VTE 

 VTE Europe is proud to sponsor the Delta Lloyd Solar Boat Team. VTE provided terminal insulation and electrical connection devices to the Delta Lloyd Solar Boat Team.
Incorporated in 1982, VTE is a global company providing standards compliant terminal insulation en electrical connection devices for the marine industry.  
 
 

REAP Systems Ltd.
  

REAP Systems Ltd. designs and Manufactures Battery Management systems for the Large High Voltage Lithium - Ion batteries used in Electric Vehicles and Stationery Systems. It also provides Custom Battery Solutions for Electric Vehicles. Over more than 6 years, it has provided BMS and Complete Battery Solutions for several projects such as Mainstream Motor Sport Vehicles, //Formula Student Electric Cars, //High Performance All Electric Road Vehicles, Armoured Fighting Vehicles, High Tech Bus Concepts, Solar Boats etc. 

 

Dremel
 

Dremel is het perfecte multigereedschap voor klussen die uiterste precisie vergen. Mede door de verscheidenheid aan accessoires en hulpstukken is de Dremel voor vrijwel elke taak in te zetten. Naast het rotatie multigereedschap heeft Dremel nog meer producten in het assortiment zitten zoals de VersaTip, Multi-Vise en de Glue Gun. Dremel heeft het Delta Lloyd Solar Boat Team ondersteund door het sponsoren van producten die het team tijdens het bouwen van de boot en tijdens de race zeer van pas zullen komen.  

 

A&E Trading b.v.
 
A&E Trading b.v. is een technische groothandel gespecialiseerd in lineaire aandrijftechniek, opgericht in 1994, gevestigd te Leek. A&E Trading b.v. vormt de schakel in de keten tussen fabrikant en afnemer. Het productenpakket is zorgvuldig gekozen en op elkaar afgestemd. Door onze ruime ervaring enuitstekende samenwerking met toeleveranciers zijn wij in staat om technisch hoogwaardige producten te leveren. 


Kipp & Zonen 

Kipp & Zonen is dé specialist op het gebied van zonnestralingmeetinstrumenten. Van globale, diffuse en directe straling tot infrarood en ultraviolet, voor elk deel van het zonnespectrum biedt Kipp & Zonen het beste meetinstrument. Het Delta Lloyd Solar Boat Team gebruikt twee SP Lite pyranometers om de verwachte globale zonnestraling te meten tijdens de race. De snelle reactietijd van dit type pyranometer is belangrijk voor het optimaliseren van de racestrategie. Wij wensen het team veel succes.
 

Ruggedbook 

Samwell International Inc. is an asteblished force in the rugged product market with over 20 years experience. We develop specialist techniques to enable rugged products operated in harsh environments for various industries and application. Ruggedbook is our brand that we provide Rugged Tablet PC, Rugged Notebook, Rugged PDA and Semi-Rugged PC.
 
 

Draytek 

DrayTek is opgericht in 1997 door een groep getalenteerde engineers en ondertussen een beursgenoteerde onderneming die wereldwijd uitgegroeid is tot een toonaangevende producent van datacommunicatie producten. De productlijn varieert van geavanceerde firewall security producten voor de zakelijke markt tot alles-in-één apparaten voor de particuliere markt. De producten van DrayTek staan bekend om hun kwaliteit en vele functionaliteiten. Het assortiment bestaat onder meer uit breedband routers, xDSL modem/routers, VPN oplossingen, innovatieve VoIP producten, UTM producten en diverse wireless modellen. 


Weerstation Leeuwarden 

Weerstation Leeuwarden heeft het Delta Lloyd Solar Boat Team voorzien van een banner die het actuele weer in Leeuwarden weergeeft. Voor nog meer weersomstandigheden of voor gemiddelde weerdata kunt u terecht op de site van Weerstation Leeuwarden.
  


Spelsberg 

Spelsberg B.V. levert een breed scala aan kwalitatief hoogwaardige producten voor de elektrotechnische branche. Spelsberg is gespecialiseerd in het vervaardigen van kunststof verbindingsdozen en elektrotechnische behuizingen. Al onze producten zijn zowel standaard als op maat leverbaar, opdat wij er alles aan doen om aan uw specifieke wensen tegemoet te komen. Ook het Solar Boat Team maakt gebruik van onze behuizingen! Wij wensen hen veel succes!

Eldon 

Eldon is er trots op sinds 1922 te voorzien in oplossingen voor allerlei soorten elektrische, elektronische en data & telecom producten, en met het oog op de toekomst toegewijd te blijven aan het leveren van innovatieve producten gedurende vele jaren. Ons doel is om onder de naam Eldon een compleet assortiment schakelkasten te maken voor de industriële en ICT branche, welke niet alleen geschikt zijn voor hun doel maar ook herkend worden vanwege hun kwaliteit en prestaties. 

 

Höcherl & Hackl GmbH
 
Höcher & Hackl was founded in 1986 and is a manufacturer of Electronic DC Loads, Electronic AC Loads, Source-Sinks, Test Equipment for Batteries and Accumulators. Höcher & Hackl provided the Delta Lloyd Solar Boat Team with an Electronic load to test battery series.
 
 

Klik hier voor een overzicht van de sponsors van het Delta Lloyd Solar Boat Team 2008

Powered by Luc Aerssens